09 888 1121

Pitkällä kokemuksella toimiva perheyritys

CE-Merkintävelvollisuus infratuotteille

CE-merkintä on pakollinen rakennustuotteille (mm. betonielementit, kiviaines jne.), joihin sovelletaan eurooppalaisia harmonisoituja tuotestandardeja eli hEN. Kyseisille tuotteille myös suoritustasoilmoitus on pakollinen.

Suoritustasoilmoitus

Suoritustasoilmoitus, DoP (Declaration of Performance), kertoo tuotteen ominaisuuksien arvot ja luokat. DoP on laadittava asetuksen mukaisessa formaatissa.

AoC-luokka (4, 3, 2+, 1 ja 1+) on suoritustason pysyvyyden arviointi- ja varmennusjärjestelmä. AoC/AVCP-luokitus määrittää, missä laajuudessa yritys ja kolmas osapuoli osallistuvat tuotteen ominaisuuksien ja laadunvalvonnan varmentamiseen.

CE-merkinnän hankkiminen on valmistajan vastuulla, mutta toimintaan kuuluvat käytännöt on alalla tunnettava. Esimerkiksi suoritustasoilmoitus eli DoP tulee pyydettäessä toimittaa asiakkaalle. Kuormakirjaan on oleellista laittaa asianmukaiset merkinnät.


Ota yhteyttä!

  09 888 1121

Laatulomake AJ Oy
Masalantie 410 A, 02430 MASALA

Tee kysely


Voit käyttää sivuillamme olevia malleja suunnittelun pohjana tai lähettää sähköpostilla, kirjepostilla tai tekstiviestinä numeroon 040 772 4705 kuvan haluamastasi lomakkeesta.

Räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi sopivan lomakkeen tai painotuotteen.


Suomen Vahvimmat merkki

Suomen Yrittäjät jäsenyritys

Ota yhteyttä   |   Laatulomake AJ Oy   |   Masalantie 410 A, 02430 MASALA   |   Puh. 09 888 1121   |   Tietosuoja